Installation in nVidia Proprietary Drivers in Natty Week03 (archived)

InstructionsLink to the installation instructions
InstallationDetailed information on the testcase
Testcase (Report an issue with this testcase)
This is a legacy testcase, content is only available here: http://testcases.qa.ubuntu.com/Hardware/X/ProprietaryDrivers#Installation
ReporterLast updateBugsComment
Failedchalet162011-04-15 13:18
X freeze after install nVidia recommended driver and login (#749524)
In: nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Status: Confirmed
Importance: Undecided
Assignee: None
1 reports, 33 comments, 4 subscribers, 0 duplicates
749524

Unable to use Unity and Ubuntu Desktop with effects after install nvidia proprietary driver.

Failedhbjastad2011-04-06 16:02
Natty won't boot with proprietary nvidia driver (#740397)
In: nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Status: New
Importance: High
Assignee: None
1 reports, 10 comments, 3 subscribers, 0 duplicates
740397

Does not boot.

Failedxdatap12011-04-04 16:55
Ensure that X.org startup failure displays (EE) messages to the user (#522588)
In: nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Status: Triaged
Importance: Medium
Assignee: Canonical X.org
1 reports, 12 comments, 3 subscribers, 0 duplicates
522588

NVidia 8600GT needs "NoPowerConnectorCheck" option on xorg.conf, same bug as previous releases. 2D fallback fails to bring a graphic environment so the option must be added logging with a textual terminal. Definitely too hard for a newbie.

Failedwalkerstreet2011-04-02 15:54
[Needs hybrid graphics switching support] Blank screen (no GUI) after
installation of NVidia proprietary driver on Sony Vaio Z119GS (#748320)

In: nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Status: Invalid
Importance: Undecided
Assignee: None
1 reports, 10 comments, 2 subscribers, 0 duplicates
748320

NVidia Proprietary Driver fails to function at all after installation on Sony Vaio Z119GS (results in blank screen). The machine can not use the GUI at all after installing the NVidia proprietary driver, rendering it relatively unusable. Please see the new bug report I've made (748320) for the exact results of the 'Installation' mandatory testcase. I think this is a specific Sony Vaio Z series problem. So I think it is a different issue to that described by Samsagax/Joaquín in Bug #738789.
All the best, walkerstreet/Daniel

Failedsamsagax2011-04-01 18:10
Ubuntu won't finish boot after nVidia proprietary driver install (#738789)
In: nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Status: Expired
Importance: Medium
Assignee:
1 reports, 19 comments, 6 subscribers, 0 duplicates
738789

Same bug as before. This time something changed. The installation did not create a complete xorg.conf and I was able to reboot into GUI. After running nvidia-xconfig Ubuntu won't reboot into GUI.

ReporterLast updateBugsComment
Passedkesitu22082011-05-08 05:20
Passedkeworld2011-04-14 09:10
Passed3Miro2011-04-08 02:25
Passedmuonata2011-04-05 15:35

Successful installation at all installation checkpoints.

Passedbeehock2011-04-03 12:47
Passedkitano2011-04-03 11:14
Passedhenry2011-04-03 02:48

Driver installs and boots fine, but according to step 7, the name of the proprietary driver should be listed in /etc/X11/xorg.conf. That is not the case

Passeddnewkirk2011-04-03 00:11
Passedrrrrube2011-04-02 21:33

There was no xorg.cong file initially. After installation of the Nvidia driver, the contents of xorg.conf are:

Section "Device"
Identifier "Default Device"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Passedchadadavis-mac2011-04-02 18:55
Passedosmoma2011-04-02 17:38

$ cat /etc/X11/xorg.conf
Section "Device"
Identifier "Default Device"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Passedtinche2011-04-02 13:04
Passedcodfather2011-04-02 10:14

I would have to comment , with a non-internet connected install, I had to enable third party repositories and use synaptic to add the nvidia drives. Not very user friendly, and a newbie would never do this.

Passedenglfc2011-04-02 05:11
Passedgrgiii2011-04-02 01:06

Everything works but no nvidia entry in xorg.conf

Passedramon.rocha2011-04-01 18:23
Passedsmag2011-04-01 14:17

The installation works perfectly

Passedtnt2011-03-29 15:58
Add a test result

You need to be logged in to submit your test results.